Живий і нескорений Майдан

Про події на Кіровоградському Майдані розповів член клубу авторської пісні «Струни душі» Сергій Ткаченко в бібліотеці №6. Він повідав і про свою активну участь у зоні бойових дій на сході України. Учні школи №26 та студенти коледжу харчування і торгівлі переглянули відеоматеріали та фото тих буремних подій. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв Небесної Сотні. На захід був запрошений гурт «Партизан-бенд» на чолі з музичним керівником Андрієм Шульгою, активним учасником Майдану у Києві. Вони виконали пісню на слова Сергія Ткаченка «Живий нескорений Майдан».

Читали Шевченка ромською мовою в бібліотеці №17 селища Нового. Місцеві жителі із задоволенням приходять до книгозбірні на засідання сімейного клубу «Світана». Цього разу бібліотекарі влаштували чародій-вечір «Українська демонологія: вигадки чи реальність». Слухали захоплюючу інформацію, ділились враженнями та випадками із особистого життя. Також згадували літературні твори, головними героями в яких виступають потойбічні сили. Улюблениця новенчан поетеса Валентина Саєнко читала поетичні рядки про красу природи. Приємним сюрпризом для присутніх став виступ поета Миколи Ільїна, який читав власну поезію та декламував «Заповіт» Тараса Шевченка ромською мовою.

(Катерина Салтан)

Спілкуймося українською. У міській централізованій бібліотеці для учнів гімназії №9 провели інтелектуальний спринт «Спілкуймося українською». Учасники заходу взяли активну участь у вікторинах та конкурсах «Розгадування криптограми», «Мовний ерудит», «Мовне лото», «Мовні заморочки». Пригадали яскравіші зразки народної мудрості. Завершився захід презентацією книжкової виставки «І сонцем рідне слово засіяло».

Хочу – можу – треба. Людина, яка працює із задоволенням, не помічає ні часу, ні втоми. Якщо вибір професії правильний, тоді в житті можна розраховувати на успіх. А як же визначитися у величезній різноманітності існуючих професій? Як уникнути помилок і розчарувань при виборі професійного майбутнього? Про це говорили дівчата з клубу «Наталка» при центральній міській бібліотеці для дітей на профорієнтаційному тренінгу «Хочу – можу – треба». Допомагала спеціалістка міськрайонного центру зайнятості Аліна Хлопук. Мозковий штурм «Професія – це…» та вправа «Оптимісти та скептики» допомогли скласти формулу правильного вибору професії.

 

Наше місто. – 2020. – 5 березня. – с.4.