А найкраща – Україна!

У цілім світі кожен зна: Батьківщина лиш одна! Годину державності на таку тему провели в бібліотеці №14. Зупинками під час подорожі були «Ланцюг асоціацій», «Робота з картою», «Державні символи України», «Українці – захисники своєї країни». Слухачі дізнались багато героїчного і трагічного про історію нашого краю, справжніх лицарів, світочів України.

Хто такий патріот? Користувачі бібліотеки №12 упродовж дня підходили до вільного мікрофона і давали відповідь на це запитання. Як з’ясувалося, читачі добре розуміють, що означає це слово. «Патріот – це людина, яка ніколи не зрадить свою Батьківщину». «Це той, хто оберігає Україну». «Це людина, яка любить свою країну і поважає її традиції». «Це волонтери, які допомагають військовим». Такі та інші відповіді звучали того дня.

А найкраща для нас – Україна! Дивовижні відео мандри влаштували для читачів у бібліотеці №19. Побачили унікальну красу заповідників «Асканія-Нова», Дунайського та Поліського. Вони оповиті легендами і таємницями. Бібліотекарі презентували фотогалерею знаменитостей «Гордість України!», серед яких – брати Клички, володар «Золотого м’яча» Андрій Шевченко та інші особистості. «Україна – дивовижна країна. Мальовничі та загадкові куточки можна знайти всюди. Потрібно лише уважно придивитися», - зробили висновок діти.

Кароліна дружить з книгою. Не для уроків, а просто тому, що любить читати. Кароліна Багрій часто приходить до бібліотеки №9. При виборі книжки дівчинка обов’язково звертає увагу на обкладинку: чи вона красива, чи є малюнки. Гарно оформлені книги не завжди дешеві, але їх можна взяти у бібліотеці.

У Кароліни є молодший братик. Вона читає йому казочки, найчастіше перед сном. Також дівчинка дуже любить читати захопливі книжки про дружбу, любов та веселі пригоди. Коли ти любиш і вмієш читати, то про що завгодно можна дізнатись. Книжка вчить, як на світі жить, каже народна мудрість. Каролінка знає, що треба бути доброю і допомагати всім, хто цього потребує. Дівчинка щодня дізнається про цікаві і потрібні речі. Бо багато читає. А ви?

 

Наше місто. – 2019. – 5 вересня. – с.4.