Там, де їм раді

Пантелеймон  Куліш, письменник, історик, фольклорист, етнограф, перекладач, критик, громадський діяч. У бібліотеці №19 підготували для своїх читачів тематичну поличку «На орбіті світового письменства: 200 років від дня народження Пантелеймона Олександровича Куліша». В коротенькій бесіді розповіли про життя та творчість письменника. Він – автор першої фонетичної абетки для української мови. Започаткував новий правопис «кулішівку», на якому побудований правопис сучасної української мови. Звернули увагу на перший історичний роман «Чорна рада», створення якого стало значною подією в історії української літератури.

День кота влаштували в центральній міській бібліотеці для дітей. Тест «Чи добре ви знаєте котів?» змусив декотрих користувачів замислитись. А на запитання «Чи можуть коти насправді любити людину?», «А як у котів з пам’яттю?» правильних відповідей взагалі не було. На допомогу прийшли книги про вусатих і хвостатих. У літньому кінозалі діти переглянули кінофільм про кішечку «Три життя Томасіни».

Мультяшне літо влаштували в бібліотеці №4 для дітлахів мікрорайону Олексіївка. Перегляд улюблених мультфільмів супроводжувався розповіддю бібліотекаря про історію появи анімації, презентацією книг, за мотивами яких і були створені мультфільми. Діти навіть створили власний невеличкий мультик за допомогою звичайного блокноту.

(Ірина Абрамова)

Віртуальну подорож до Китаю здійснили з маленькими читачами в бібліотеці №19. У ході гри з’ясували, що це батьківщина багатьох технічних винаходів, які змінили долю людства (папір, компас, порох, друкарство). Перегорнули сторінки презентації «Дивовижний Китай», де познайомилися з історичними пам’ятками, традиціями, стравами цієї країни. Подивилися відеофільм «Будівництво століття. Наймасштабніший проект повороту річок». Прослухали цікаві факти про Піднебесну. Кожен учасник заходу під час вправи «Мікрофон» побував у ролі гіда.

 

Наше місто. – 2019. – 29 серпня. – с.4.