Навіки молоді герої Крут

29 січня – День пам’яті героїв Крут. Український народ щороку вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва стала символом героїзму та відданості українській державі й національній ідеї. А її дата – днем національної трагедії.

До цієї дати бібліотека-філія №8 провела історичну годину «Квіти у полі, там де Крути» для учнів загальноосвітньої школи №7. Захід проводився з метою ознайомлення підростаючого покоління з однією із трагічних сторінок історії України, виховання почуття поваги до тих, хто заради незалежності нашої держави віддав своє життя.

Цікавою та змістовною була документально-поетична композиція «Ніколи не забути цих юних душ нескорених політ». Бібліотекарі наголосили, що це не лише день скорботи за українською молоддю, а день величі духу української нації. Жертовності та героїзму Крут забувати не можна. Поетичні рядки торкнулися струн душі школярів.

Учасники заходу переглянули документальний фільм «Крути» та взяли участь у вікторині «Пам’ятай про Крути!». Відповідаючи на запитання, гості давали оцінку тим трагічним подіям та проводили паралель із сьогоденням.

Книжкова викладка «Крути: перші кіборги» засвідчила, що сьогодні, коли вирішується доля України, молодь, як і колись, у далекому 1918-му, перебуває в перших рядах боротьби на Сході України.

Вечірня газета. – 2019. – 1 лютого. – с.12.