Моргни, Химко, на Якима

«Хай в серці кожної дитини живе любов до Батьківщини». Так називалося свято у бібліотеці №12. Юні відвідувачі ще раз пригадали історію державних та народних символів нашої держави, слухали чарівні мелодії українських пісень, взяли участь у вікторині «Чи знаєш ти Україну?», грали в різноманітні ігри. Всі мали змогу переглянути нову літературу з виставки-інформації «Ми живемо в Україні» та взяти книгу, що сподобалася.

Моргни, Химко, на Якима. Читачі бібліотеки №19 під час онлайн-подорожі «Це моя Україна вдяглась мов калина» милувалися мальовничими місцями України та побачили п’ять найгарніших міст. Захід доповнили веселі інтерактивні конкурси та ігри. Діти склали колективний ліричний вірш «Найкраща у світі – моя Україна». Розклали квіткові пазли «Її обереги – верба і калина». Пригадали українські старовинні імена під час гри «Моргни, Химко, на Якима». А ще малювали майбутнє країни.

(Олена Більченко, завідувачка бібліотеки)

 

Хвалене яблуко. Народознавчий калейдоскоп провели у бібліотеці №1. Читачі ознайомилися з літературою про народні звичаї та традиції, ласували яблуками, сливами і медом. Також дізналися, як святкували їхні батьки Маковія і Спаса. Для юних користувачів бібліотекарі провели конкурс «Хто швидше з’їсть яблуко» та вікторину «Хвалене яблуко».

«Я – Президент. Мої найперші дії…» Люди вірять у щасливу зірку своєї нації, хоч би яким нелегким був сьогоднішній шлях її утвердження. Такий висновок вуличної акції, яку провела бібліотека №18 у 101-му мікрорайоні. Працівники книгозбірні просили перехожих відповісти на такі запитання: «Я – Президент. Мої найперші дії…», «На сьогоднішній деньу країні мені подобається…», «Яким я бачу майбутнє моєї країни». Відповіді показали, якими патріотами є мешканці нашого міста. А читачі того дня подорожували книжковою виставкою «Живи, міцній, наша державо!» та переглядали нову літературу з історії державотворення України.

«Дух, що тіло рве до бою». Літературні читання до 160-ї річниці Івана Франка відбулися в бібліотеці №10. Він написав багато творів для дітей. Життя йому мало всміхалося, але діти були тим весняним, сонячним промінням, яке зігрівало його серце. Учні старших класів продекламували твори «Чого являєшся мені у сні», «Не пора», «Якби ти знав, як много важить слово». А наймолодші учасники читали в ролях улюблені казки «Фарбований лис», «Лисичка-кума». Під час гри «Хто краще?» відбувся конкурс виразного читання вірша Франка «Дрімають села». Звучали пісні на слова Каменяра.

«Читай-парк». Мистецькі вихідні в Ковалівському парку користуються популярністю в мешканців обласного центру. Міська централізована бібліотечна система представила в рамках акції програму «Читай-парк». Бібліотека №2 організувала турніри із шахів, шашок, нардів, гри «Менеджер». Демонстрували свої знання і логічне мислення учасники літературної вікторини. Бібліотеки №5, №6, №21 проводили краєзнавчу вікторину «Що ви знаєте про наш край?», мультивікторину «Герої улюблених мультфільмів». Цікавими були нон-стоп хвилинка з веселими загадками, розмальовки арт-студії «Майстерня Пензлика». Діти взяли участь у майстер-класах «Закладки з кольорового паперу» та «Поробки із солоного тіста».

 

Наше місто. – 2016. – 1 вересня. –с.4.