Літературне свято в бібліотеці №13 було присвячене постаті Івана Франка, 160-річчя з дня народження якого відзначаємо в цьому році. До читального залу завітали учні 4 класу школи №20. Вони переглянули фільм із циклу «Великі українці» про життя і творчість Каменяра, якого сучасники називали «ходячою енциклопедією». В наші дні звичним стало вдягатися у вишиванку й джинси. Тож було цікаво дізнатися, що саме Іван Франко перший поєднав костюм і традиційну вишиту сорочку. Це був дуже зухвалий крок у ті часи.

Тематична полиця «Ізмарагди Франкового казкосвіту» ознайомила присутніх із дитячими книгами письменника. Прочитавши казки, школярі підготували інсценівки «Лисичка й журавель», «Лисичка й рак», «Лисичка-кума». Талановиті актори продемонстрували гарну гру, передаючи характери героїв. Підсумувати вище сказане можна красивим і мудрим франковим словом: «Книги – морська глибина: Хто в них пірне аж до дна, Той, хоч і труду мав досить, Дивнії перли виносить».

 

Сам удома та на вулиці

День усмішок та приколів пройшов у бібліотеці №12. Кумедні історії, гуморески звучали в книгозбірні. Були цікаві гумористичні конкурси: «Де я?», «Світ мій, люстерко, скажи», інсценізація пісень. Сподобалася всім також весела вікторина та жартівливі загадки. Усі залишали бібліотеку з веселим настроєм і щиро дякували господарям за сміхотерапію.

Сам удома та на вулиці. Місячник інформування з питань безпеки життєдіяльності людини провели в бібліотеці №12. Користувачам запропонували тематичний огляд стенду «Безпека життя» та книжкову викладку, яка допоможе поповнити знання на випадок екстремальних ситуацій. Для наймолодших відвідувачів влаштували «Подорож у королівство трьох кольорів» на знання правил вуличного та дорожнього руху. Стала корисною і година безпеки «Сам удома: 10 заповідей для першокласника».

Мандрували книжковим дивосвітом у бібліотеці  №15 першокласники школи №22. Веселе театралізоване свято влаштували для них старшокласники та бібліотекарі. Маленькі школярики познайомилися з улюбленими літературними героями. Разом з Червоною Шапочкою, Пеппі Довгопанчохою, Чаклуном та Циганкою діти відгадували загадки, складали слова, співали та читали вірші. Діти дали обіцянку берегти та цінувати книги, виконувати правила бібліотеки.

(Катерина Натальченко)

 

День читацьких задоволень «Час читати найкраще» пройшов у центральній бібліотеці для дітей. На відвідувачів чекали майстерня радості «Мій улюблений літературний герой», фотосалон «Портрет з улюбленою книгою», акція «Приведи друга – отримай приз!» А для забудьків – акція «Замість штрафу – читання».

«Калейдоскоп жартів». Вечір гарного настрою під такою назвою відбувся на черговому засіданні жіночого клубу «Мальви» в бібліотеці №8. Конкурсно-розважальна програма «Веселка гумору» створила справжню атмосферу свята, гарного настрою, веселощів та сміху. Для знайомства з українськими майстрами дотепного слова та їхніми творами було презентовано жанрову виставку «Посміхаємось, сміємось, регочемо!». За чашкою чаю гості згадували смішні випадки зі свого життя. Члени клубу мали гарний настрій, жартували, розважалися і раділи життю.

 

Наше місто. – 2016. – 21 квітня. – с.4.