Мій дім – моя Україна

Щасливий той, хто щасливий у себе вдома. На діалог з фахівцем до бібліотеки №16 завітали учні гімназії новітніх технологій навчання. До участі в заході працівники книгозбірні запросили провідного психолога Кіровоградського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксану Клименченко. Статистичні дані свідчать про те, що дві третини підлітків конфліктують з батьками. Як уникати сварок та виходити з конфліктів, знаходити компроміси і завжди володіти собою вчилися юні гості за допомогою рольової гри «Стратегія поведінки в конфлікті». Емоції, які пережили всі учасники заходу, спонукатимуть їх до правильних дій у подальшому житті.

(Наталія Чернявська)

 

Мій дім – моя Україна. У бібліотеці №19 провели огляд панорамної книжкової виставки «Україна – надзвичайна». Читачам була надана інформація про книги на виставці в залежності з її розділами, але в ракурсі саме надзвичайності. Якщо це розділ «Краса та загадковість Батьківщини», то тут надана інформація про унікальні географічні об’єкти. Наприклад, про Олешківську пустелю – одну з найбільших у Європі. Або єдину в світі підводну річку в Чорному морі. Представлені книги про талановитих всесвітньо відомих українських митців, письменників та спортсменів, що прославили нашу Батьківщину.

(Тетяна Дніпро)

 

Чарівна сила поезії. Шанувальників віршованого слова зібрала у бібліотеці №4 поетична хвиля «Все, що душа довірила словам…» Місцева поетеса Ірина Хоменко презентувала нові збірки своїх поезій, читала вірші на вічну тему кохання, ділилася роздумами, враженнями, відповідала на запитання. Бібліотекарі побажали усім учасникам поетичної хвилі творчого розвитку та злетів і нагадали, що саме поезія здатна наповнити наші серця натхненням, добром, надією, вірою і любов’ю, а світ навколо зробити кращим.

(Ірина Абрамова)

 

Мов із золота співанки

У Марічки Підгірянки мов із золота співанки. Мандрівка в творчість відомої дочки українського народу Марічки Підгірянки до 135 річчя з дня її народження відбулася в бібліотеці №21. Щирі мелодійні вірші Марійки Підгірянки і нині допомагають дітям запам’ятати літери, засвоїти арифметичні дії, пояснювати різноманітні явища природи. З натхненням виконували читачі пісні на вірші письменниці, розгадували її загадки та читали вірші, які письменниця, вчителька і громадська діячка писала для своїх школяриків. Адже багато років Марія Омелянівна віддала народній освіті. Для багатьох читачів творчість Марійки Підгірянки стала відкриттям. Від її творів стаєш добрішим, душевно багатшим.

Квиток у майбутнє. Урок профорієнтації на таку тему відбувся в бібліотеці №9. Світ професій такий різноманітний. Як осягнути його? Як по змозі уникнути помилок при вирішенні питання ким бути? Яку стежку обрати у житті? Ким стати? Це питання стоїть перед кожним школярем. Під час ярмарку професій «Твоя майбутня професія – твій вибір» учні 7-9 класів знайомилися з різноманітними професіями, відгадували віршовані загадки, змагалися в бліц-турнірі «Відгадай професію». Працівники книгозбірні ознайомили учнів з літературою, яку можна використати під час вибору професії. Також учням був запропонований цікавий профі-тест.

Знайомство з архітектурою рідного міста відбулося в бібліотеці №21. Бібліотекарі запросили читачів відвідати створений до 150-річчя з дня народження єлисаветградського зодчого Якова Паученка віртуальний музей його архітектурних шедеврів, що протягом багатьох десятиліть прикрашають вулиці нашого міста та містечок області. Читачі познайомилися з життєвим шляхом відомого земляка, особливостями його творчого стилю, здійснили віртуальну мандрівку вулицями старого міста. Діти дізналися чимало нових цікавих фактів про кіровоградців, які прославили наш край. Захід не тільки поповнив знання читачів з краєзнавства, а й сприяв вихованню любові до рідного краю, гордості за свою малу батьківщину, за її людей.

 

Наше місто. – 2016. – 31 березня. – с.4.