Воїнам небесного війська

Вечір-реквієм, присвячений увічненню пам’яті Героїв Небесної Сотні та вшануванню подвигу учасників Революції гідності, відбувся у бібліотеці №4. Старшокласники школи 32 прослухали розповідь бібліотекарів про основні етапи Єврореволюції, коли український народ, вийшов на Майдан відстояти свою честь, гідність, права і свободи. Розповідь супроводжувалася показом відеоматеріалів. Звучали пісня «Мамо, не плач» та жалібний гімн Майдану «Гей, плине кача…» Говорили про патріотизм, героїзм, жертовність. Висловили свої думки з приводу особистого внеску кожного у захист Батьківщини і укріплення миру. Наостанок переглянули фільм «Небесна Сотня. Зима, що нас змінила».

(Ірина Абрамова)

 

«Українці – нація героїв». Темі національної гідності була присвячена виставка на таку тему в бібліотеці №19. Бібліотекарі зібрали матеріали про Майдан, Небесну Сотню та події на сході країни. Унікальну книгу «До барикад!» із цієї виставки презентували на заході кіровоградські поети Кирило Поліщук та Сергій Цигульский. Це революційна поезія Майдану очима кіровоградських поетів. Автори розповіли про шлях створення книги від ідеї до появи: збір коштів, оформлення обкладинки Юрієм Журавлем, пошук авторів, відбір віршів. Згадали бібліотекарі загиблого героя – Віктора Чміленка, показали трейлер до фільму «Чміль».

Історико-патріотична година «Хто за свободу вийшов проти смерті, тому немає смерті на землі» відбулася в бібліотеці №21. Читачі мали змогу поспілкуватися з учасниками кіровоградського майдану, а нині волонтерами Тетяною Бородіною та Володимиром Муравйовим. Уважно слухали розповіді про Майдан, про волонтерську роботу на сході, про героїв, які сьогодні стоять на захисті Вітчизни, про непохитну віру в краще майбутнє для нашої країни.

«Вшануймо героїв Небесної Сотні». Такою була тема години-реквієму в бібліотеці №12. Вихованці дитсадка №29 прослухали коротку розповідь про героїв Небесної Сотні, зокрема про нашого земляка Героя України Віктора Чміленка. Маленькі користувачі переглянули відеоролик «Небесна Сотня» та мультфільм «Молитва за Україну». Після хвилини мовчання в підсумковій бесіді хлопчики та дівчатка зробили для себе головний висновок – треба любити свою країну, свій народ та не залишатися байдужим до майбутнього нашої держави.

 

Наше місто. – 2016. – 3 березня. – с. 4.