Читайте українською!

Усе більшої популярності набуває читання української літератури. Людину з українською книгою в руках нерідко можна помітити і у міському транспорті, і на зупинці, і в парку.

Сучасні українські письменники дивують глибиною пізнання та філософським змістом своїх творів. Тут немає місця нісенітницям, легковажності чи поверховості. Чого лишень варта містичність з українським національним колоритом творів Юрія Винничука, відвертість і щирість прози Сергія Жадана, дивину та непередбачуваність сюжетів Ірен Роздобудько, схожих на складну шахову партію. Вражають чуттєвістю, глибиною і проникливістю романи Люко Дашвар та Марії Матіос. Герої їхніх романів живуть «на межі», щодня випробовуючи свою любов і долю. Вабить і зворушує читацький інстинкт інтелектуальна проза Оксани Забужко. Незнищенний оптимізм, фірмова самоіронія та приголомшлива і непередбачувана проза життя притаманні творчості епатажної Ірени Карпи.

Працівники бібліотеки №4 пропонують ознайомитися з виставкою-порадою «Будь сучасним – читай українське!», яка експонується у читальному залі.

(Ірина Абрамова, завідувачка бібліотеки)

 

Наше місто. – 2016. – 25 лютого. - с.4.