Із глибин сторіч долина козацький клич

«Пам’ятаємо героїв». Година спілкування на таку тему пройшла у бібліотеці №13. П’ятикласники школи №20 вшанували пам’ять хлопців, які загинули від ворожої кулі. Бібліотекарі підготували добірку відеороликів відповідної тематики. Найбільше вразила пісня Христини Панасюк «Я дочекаюсь тебе», присвячена синам, яких завжди чекають матері. Була представлена історія з книги «За Україну, за її волю, за народ» про героїв-кіровоградців, бойових товаришів 3-го полку спецпризначення Олексія Волохова та Олександра Кондакова. Читачі ознайомилися з розповідями про інших кіровоградців, які загинули в зоні АТО. Школярі долучилися до всеукраїнської акції «Бібліотека українського воїна», подарувавши власні книги для військових.

Найкращі друзі – читачі. Казкове дійство для своїх улюблених читачів підготували працівники бібліотеки №19. Були цікаві конкурси, вікторини та різноманітні акції. Запросили на екскурсію «Дім, де зібрано мудрість віків» вихованців дитсадка №67. Це було перше знайомство малюків з бібліотекою. А щоб воно запам’яталося надовго, дітей зустрічали чарівні персонажі – красуня Королева книг, вигадниця Шахерезада та хитра Чаклунка. У рамках акції «Бібліотека – мудрість книг і щедрість серця» було оголошено фіналістів конкурсу на кращі плакати та лозунги про книгозбірню «Відкрий світ з бібліотекою». Також відбулась прем’єра фільму-інтерв’ю «Бібліоуспіх року», у зйомках якого взяли участь активні читачі та члени бібліотечного клубу «Веселих Пізнайок та допитливих Чомучок». А привітання переможниці обласного туру національного конкурсу «Книга пам’яті мого роду» Ірини Осадчої, яка створила відео книгу «У пам’яті і в серці», стало справжнім сюрпризом для дівчини.

Із глибини сторіч долина козацький клич. Взяти участь у конкурсній програмі на таку тему запропонувала своїм читачам бібліотека №17. Особливе захоплення в учнів викликала зашифрована вікторина. Необхідно було самостійно відшукати в бібліотеці потрібну інформацію, щоб дізнатися про військові походи, побут та переможні пісні славетних українських козаків.

Із добром у серці. Працівники бібліотеки №1 підготували і провели для своїх молодших користувачів виховний вернісаж «Повага до старших – твій обов’язок». Діти із захопленням розповідали про своїх бабусь і дідусів, про свою любов і турботу про них, декламували вірші, малювали словесні портрети. Дивилися мультфільм «Зустрічайте бабусю», слухали пісеньки. Було презентовано книжкову викладку «Читай і вчись бути вихованим».

Територія єдності. У день відкритих дверей першими гостями центральної бібліотеки для дітей стали вихованці дитсадка «Калинка». Їх провели по всіх куточках книгозбірні, показали найцінніші видання, найменшу і найбільшу книги. Учні середнього шкільного віку прийшли на презентацію проекту «Читай, Кіровоград!» (радіо «Скіфія-центр»). Дітям цікаво було познайомитися зі своїми ровесниками – юними акторами, ведучими пізнавальної дитячої радіопередачі. Були трибуна користувача «Я читаю, тому що…», хіт-парад читацьких думок «Я люблю свою бібліотеку» та фотосесія  «В гостях у Бібліотеки».

«Кодекс поважних людей». У теплій, щирій, відвертій атмосфері в бібліотеці №5 відбувся захід «Кодекс поважних людей». Близько двох десятків користувачів зібралися у затишному куточку книгозбірні. Ліричні вірші, сердечні слова чергувалися з музичними номерами та теплими привітаннями на адресу людей похилого віку. У вікторині «Бабуся знає все?» перемогла В. Ломакіна. Відвідувачі ознайомилися з оригінальними рецептами народної медицини на книжковій викладці «Чи є життя на пенсії?». Щоб відчувати себе поважною людиною, слід зберігати добрі емоційні стосунки з навколишніми, позитивний настрій та вчитися чомусь новому. З цією думкою всі присутні погодилися.

(Світлана Котлярова, завідувачка бібліотеки)

 

Аптека душі. Одна з найстаріших книгозбірень міста – бібліотека №9 – відзначила своє 70-річчя. «Аптека душі», «Дім порад і настанов» - так колись називали бібліотеку. У мікрорайоні це єдиний культурно-освітній, інформаційний заклад з багатогалузевим бібліотечним фондом. На урочистості прийшли представники влади, активні читачі різного віку, наші колеги. Влаштували справжнє гуляння з вокальними номерами, виставкамипоробок читачів та майстер-класами для дітей. Колектив книгозбірні вдячний усім, хто прийшов привітати бібліотеку. Вдячні депутатові міської ради Д. Терзову за фінансову підтримку.

(Олена Дворецька, завідувачка бібліотеки)

Сивина на скронях – мудрість в очах. У бібліотеці №15 стало традицією проведення різних заходів, презентацій, виставок за участі людей похилого віку. Таким було і літературно-музичне дежавю «Сивина на скронях – мудрість в очах». Були присутні представник депутата міськради Андрія Кролевця Г. Півнєв, самодіяльний гурт «Гірничанка», член спілки письменників України Антоніна Корінь, учні музичної школи №4, запрошені гості. Свято пройшло тепло і задушевно, з піснями, віршами та запашним чаєм.

Наше місто. – 2015. – 15 жовтня. – с.4.