«Бережи здоров’я замолоду». Здоровому способу життя були присвячені заходи в бібліотеці №7. Користувачі дізналися, які продукти завдають шкоди організму людини. Увагу читачів привернула і хвилина інформації про якість питної води та як комп’ютер впливає на організм користувача.

Автостоп Книжковою Галактикою провели у бібліотеці №19. Читачі різного шкільного віку відвідали незвичні книжкові планети. Побували на планеті арабської літератури, німецьких казок, української дитячої та пригодницької англійської літератури, а також на мультпланеті Волта Діснея. На дітей чекали захоплюючі пригоди. Вони здавали іспит на кмітливість «У незвичайній лісовій школі», пригадуючи твори Нестайка. Мандрували слідами бременських музик. Відгадували подарунки, які принесли казкові герої на день народження віслюку Іа. Поміряли костюми відомих героїв арабських казок у літературній фотостудії «Алі-баба і Ко». Остання планета здивувала масштабами та величчю Дісней-парку, який об’єднав багатьох улюблених мультгероїв малечі.

Хороші манери для маленьких непосидьків показали на етикет-класі у бібліотеці №12 учням школи «Мрія». «Країну Ввічливості і доброти» потрапили тільки ті учасники, котрі пройшли через усі етапи гри та успішно склали екзамен на ввічливість. Діти змагалися в конкурсах «Словничок ввічливої людини», «Скарбничка народної мудрості» та інших.

Казковий світ Андерсена побачили в бібліотеці №1 учні 4 класу школи №29. Тут вони ознайомилися з книжковою виставкою «Чарівник зі світу дитячих мрій», де були представлені художні твори письменника. Діти переглянули мультимедійну презентацію «Великий казкар», відповідали на питання казкової мультимедійної вікторини «До якої казки малюнок?». А потім подивилися мультфільми за творами Андерсена «Гидке качення» та «Дюймовочка»ю

«Цілющі аромати природи» - фіто день на таку тему відбувся в бібліотеці №21. Учасники заходу вчилися заварювати профілактичні чаї та робити весняні салати з лікувальних трав. Запашний вітамінний чай підняв усім настрій. Зацікавили дітей і рослини, які можуть надати першу допомогу при опіках та кровотечах. Травознаї шукали потрібні рослини в лабіринті «Трави і дерева» та показали свої знання в конкурсі «Впізнай рослину». Котрі не вважають свої знання достатніми, ознайомилися з книгами про лікувальні властивості добре знайомих нам рослин. Всі дружно писали казку «Зелена допомога».

Учасниками екологічної регати «Все задумано мудро в природі» у бібліотеці №4 стали третьокласники школи №32. Вони переглянули відеоролик про тварин і рослин, занесених до Червоної книги України, відгадували загадки про природу, взяли участь у конкурсі на кращий малюнок «Буду я природі вірним другом» та ознайомилися з цікавим матеріалом на книжковій виставці «Планета у нас одна».

(Ірина Абрамова)

 

Персональна виставка вишитих картин майстрині Любові Мосузенко «Руками вишита краса» відкрилася в бібліотеці №6. В творчому доробку, який налічує більше 20 робіт, є портрети-ікони, які Любов Олександрівна присвятила дочці Оксані, зятю Сергію та внучці Світлані. Всі вишиті роботи, що представлені на виставці, посвячені в церкві.

Зустріч овочівників та садоводів щовесни влаштовують у бібліотеці №7. Цього разу, як і завжди, обмінювалися досвідом з питань вирощування різних сортів овочів і фруктів. Читачка Олена Кадигроб дала консультацію на тему: «Весняні клопоти й турботи овочівників». Завідувачка бібліотеки №7 Лариса Бардакова зробила огляд нової літератури на дану тему.

«Бути здоровим – здорово!» Під таким девізом пройшов день інформації в бібліотеці №19. Підлітки переглянули відеоролики «14 фактів про здоров’я» та «Бережи здоров’я замолоду!» Бібліотекарі розповіли про основні правила довголіття та складові здоров’я. На згадку подарували пам’ятку «Найбільше багатство – здоров’я». Батькам презентували пам’ятку «Абетка безпеки». Також розповіли дорослим про техніку «Мандали» як засобу екстреної психічної допомоги.

«Та мова, що земля тобі дала». Така літературна гра відбулася в центральній бібліотеці для дітей. Електронна презентація «Буква до букви – і виникло слово» познайомила з історією розвитку писемності та становлення української мови. Конкурс «Мовне асорті» та інтерактивна вікторина «Чарівний мікрофон» дали дітям змогу показати знання, ерудицію та творчі здібності.

 

Наше місто. – 2015. – 23 квітня. – с.4.