Про субсидії для населення давала роз’яснення в бібліотеці №7 заступник начальника відділу соціального захисту населення Ленінської райради Наталія Цуркан. Колектив книгозбірні влаштував зустріч спеціаліста із читачами – жителями Арнаутового. Людей прийшло дуже багато. Вони отримали докладні відповіді на свої запитання, довідалися, як заповнювати декларацію про доходи. Жителі залишились задоволені від такої зустрічі. Вони дякували Наталії Сергіївні за цікаву інформацію та колективу бібліотеки за організацію зустрічі.

До Міжнародного дня Землі колектив бібліотеки №1 підготував інформаційну презентацію в читальному залі. Книги допоможуть читачам відкрити чарівний світ довкілля.

День бібліографії на тему екології провів з учнями школи №16 колектив бібліотеки №8, що на мікрорайоні «Шкільний». У читальному залі було оформлено книжкову виставку «Екологія XXI століття» та запропоновано інформаційно-бібліографічний фуршет «Людина та природа». Веб-бібліографічний серфінг «Нехай земля квітує всюди» допоміг дізнатися про офіційні сайти з питань екології. Школярі переглянули відеофільми, відповідали на запитання вікторини, брали активну участь у конкурсах та іграх.

(Валентина Кизілова)

Пташиний вернісаж. У бібліотеці №21 проводиться декада «Птахи – це пісня, користь і політ». У «Пташиному кінозалі» демонстрували мультфільми та презентації про птахів. Відвідувачі пташиних майстер-класів навчилися малювати, створювати способом клілінгу, ліпити з пластиліну казкових птахів. Відвідувачів чекала й серія ігрових завдань про пернатих друзів: «Зоокараоке» (відгадати пташку за її співом), «Небесні силуети» (за силуетами), «Веселкове розмаїття» (за пір’ям).

А у вас є мрія? Якщо є – поспішайте до нас! Здійснити її допоможе Чарівний синій птах-вісник щастя, що поселився на казковому бібліотечному дереві.

29-й Чорнобильський квітень. Під такою назвою у центральній бібліотеці для дітей пройшов день інформації. Відбулися урок-реквієм «Чорнобиль – гіркий спомин і вічний біль», прес-огляд «Довге відлуння Чорнобиля», відео огляд «Чорнобильська тема у світовому кіно, літературі та музиці» та інші заходи.

 

Наше місто. – 2015. – 30 квітня. – с.4.