Щорічно, 8 травня, в Україні та світі відзначається День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Друга світова війна стала найбільшою трагедією в історії людства, яка забрала життя мільйонів людей. Цього дня ми висловлюємо повагу усім борцям проти нацизму і фашизму. Україна – та країна, яка зазнала чи найбільших втрат у 1939-1945 роках. Жертовність нашого народу – неоціненна.

До цієї дати у бібліотеці-філії №10 відбулася вахта пам’яті «Миті війни: родинна пам’ять жива». Протягом дня користувачі знайомилися з матеріалами виставок на яких зібраний багатий матеріал про героїв-земляків, що боронили нашу землю від ворога у Другій світовій війні. Це цикл виставок «Світлини родини Луньових»; «Солдати слави не шукали»; «Тихі зорі пам’яті»; «Герой мінометник».

Сьогодні з великою вдячністю і любов’ю ми згадуємо, і тих мешканців нашого мікрорайону, яких торкнулась війна своїм вогненним крилом – остарбайтерів, дітей війни, військовополонених, цивільних, які постраждали від окупації та бойових дій. Ми свято бережемо пам'ять і шануємо сьогодні усіх живих воїнів-ветеранів, тих, хто вистояв і пережив цю страшну трагедію людства.

Дякуємо захисникам нашої держави усіх часів і поколінь. Доземний уклін, безмежна вдячність та шана визволителям Батьківщини!