Всеукраїнський тиждень дитячого читання впевнено крокує Україною. Він приніс багато нових знайомств, зустрічей, подій.  От і сьогодні спеціалісти бібліотеки для дітей №21 м.Кропивницького завітали до третьокласників Балашівської гімназії, щоб познайомити їх з творчістю однієї із найбільш улюблених сучасних дитячих письменниць України – Лесею Мовчун.

Виявилося, що діти досить добре знайомі з її творчим доробком. Учні з задоволенням тренували свою дикцію, вимовляючи Лесині скоромовки, а вони досить складні  і для дорослих.  Спробували  себе і в віршуванні: вміло підбирали рими і знаходили «пропущені» слова у лічилках.  Та найбільше захопили маленьких читачів «безконечні» віршики поетеси. «А скільки разів їх можна повторювати?» - сипалися запитання від дітвори.

Було весело. А іноді і сумно. Так, маленькі читачі дуже співчували  герою казки «Арфа для павучка», бо його не зрозуміли дорослі. Зате дружно сміялися та дивувалися : «Ну як не впізнати свого синочка?», при обговорення  казочки «Як  чепурили їжачка».

Найбільшими знавцями творчості Лесі Мовчун виявилися Синьоок Василіса, Волочай Дмитро, Паламарчук Богдан, Мінович Поліна та Кожухар Софія.

Чекаємо продовження цікавого знайомства з творчістю Лесі Мовчун в нашій бібліотеці.