В березні ми вшановуємо добровольців – людей, які не є військовими за професією, але в критичний  для країни час без примусу, добровільно взяли до рук зброю, щоб захистити Україну. Кожен із них робив свідомий вибір, кожен знав, за що йде боротися: за майбутнє дітей, за вільну Україну, за …Життя.

В рамках проведення  Всеукраїнського тижня дитячого читання бібліотека-філія №1 для юних користувачі провела виховну бесіду «Честь і хвала українським добровольцям!». До проведення бесіди відвідувачам запропонували переглянути відео «Про тих, хто першими стали на захист країни», а потім відповісти на запитання: «Хто належить до добровольців?»; «Скільки добровольців в українській армії?»; «Хто такі добровольці ЗСУ?»; «Що таке добровольчий батальйон?» та інші. Даючи відповіді на запитання читачі висловлювали свої думки і враження. Таке спілкування дає можливість формувати у дітей уявлення про обов’язок, мужність, героїзм. Викликати почуття захоплення і гордості подвигами українських людей в роки війни, прагнення виховувати в собі волю і цілеспрямованість.

Добровольчий рух – один з феноменів українського суспільства. Одна з наших суперсил. Вони ризикують життям заради нас. Шана і пам’ять – це найменше, чим можемо їм віддячити!