В умовах війни є дуже актуальною тема безпеки та ментального здоров’я. Як убезпечити себе та інших від небезпек на дорозі надзвичайно важливо. Тому бібліотекарі філії №2 м. Кропивницького 26 березня провели для своїх активних відвідувачів  майстер-класи з виготовлення флікерів, які можна носити на одязі та сумках й рюкзаках та які відбивають світло на 400 метрів, таким чином пішохід або велосипедист почуває себе безпечніше на дорозі у темний період доби.

Під час заходу користувачі бібліотеки почули, що таке флікер, як обрати якісну світловідбивну плівку та що варто знати з безпеки велосипедистів та пішоходів на дорозі.

Для майстер-класу була обрана весняна та патріотична тематика. Читачі виготовили ніжні крокуси, маки та герби з колосками пшениці з фетру та свіловідбивної плівки,  дізнались про важливість використання світловідбивачів, трохи відволіклись від тривожного сьогодення й підняли собі настрій.

Захід пройшов за підтримки проєкту «Амбасадори безпеки», впроваджується ГО "Агенція сталого розвитку "Хмарочос" за підтримки Проєкту стабілізації поліцейської діяльності (PSP) коштом уряду Канади через Міністерство закордонних справ Канади.