23 лютого у бібліотеці-філії №4 відбувся показ документального фільму «Євромайдан SOS» від кіноклубу Docudays UA при МЦБС міста Кропивницького. На захід були запрошені старшокласники школи №32. Модераторка заходу Оксана Расторгуєва пояснила школярам чим відрізняється документальний фільм від художнього, та запросила до кіноперегляду.

«Євромайдан SOS» був створений у 2016 році українським режисером Сергієм Лисенком. Цей фільм про взаємодопомогу, про те, що мотивує людей «волонтерити» та як розвивалася перша масштабна волонтерська ініціатива України, про те, як під час Революції Гідності люди об’єднались, щоб захищати права інших людей. З екрану звучали спогади про перших героїв Майдану, що вийшли на акцію протесту за демократичні цінності – за європейське майбутнє і права людей. Присутні дізналися, через яке пекло пройшли майданівці – поранення та смерті побратимів.

Під час обговорення фільму, старшокласники висловлювали свою думку про події на Майдані у 2014 році, а саме: питання прав людини, людської гідності, свободи слова, свободи від політичних переслідувань… Фахівці бібліотеки-філії №4 презентували гостям книжкову виставку «Скорботний ювілей» до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні. Під час презентації звучали вірші Сергія Жадана та Людмили Максимлюк.