Як українці державу будували запрошуємо усіх охочих дізнатися, завітавши до Центральної міської бібліотеки ім. В. Панченка, на презентацію однойменної книжкової виставки. Державність – це устрій усього матеріального і духовного буття цілого народу. Українська державність сягає тисячолітньої історії, а її еволюція відбувалася у руслі європейської історії. Упродовж століть формувалася українська волелюбна нація, що прагнула мати власну державу, а у часи її відсутності підіймалася на боротьбу за її відродження.

Видання, презентовані на виставці, яскраво демонструють основні етапи розвитку Української державності: Київської Русі – княжа доба; козацьку державність ХVІ-ХVІІІ ст.; державність Української Народної Республіки, радянської України та відродження Української незалежної держави.

Нинішнє покоління українців є прикладом неймовірної сили духу, патріотизму і незламності. Українські захисники і захисниці щомиті виборюють право на життя, волю та майбутнє нашої нації, уособлюючи героїзм та відвагу воїнів багатьох поколінь, що протягом століть боронили ідеали свободи, відстоювали державність і виборювали незалежність. Щоденно громадяни України з вірою у нашу переможну силу долучаються до побудови вільної,  цілісної, квітучої держави.