В Україні відзначають річницю бою під Крутами. Цей бій, який зупинив на кілька днів наступ переважних сил ворога, став символом героїзму  молоді в боротьбі за незалежність.

Сміливість та жертовність учасників бою зробила їх прикладом для майбутніх поколінь захисників України. З ними порівнюють захисників Донецького аеропорту в теперішній російсько-українській війні. Тому Героїв Крут називають першими кіборгами.

Складаючи шану тим, хто віддав своє життя за свободу і незалежність нашої держави, працівники бібліотеки-філії №8, що на «Шкільному», підготували книжкову виставку-реквієм «Пам’ятаємо подвиг героїв Крут!».

Представлені на виставці видання надають можливість детально ознайомитись з історичними фактами тих часів, презентують поетичні рядки про подвиг молодих  українців,  знайомлять з документальними та художніми творами про події під Крутами.

В масштабах всесвітньої історії ця битва зовсім невеличка. Вона не є зразком військового мистецтва. Просто це - символ нескореного духу української нації.