Щорічно 22 січня вся країна відзначає  День Соборності України. Саме цього дня в далекому 1919 році, на Софійській площі в Києві було урочисто проголошено злуку двох держав: Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. На мапі світу постала єдина соборна Українська держава.

Напередодні свята працівники бібліотека-філія №8,  з метою виховання патріотизму, поваги до історичного минулого українського народу, усвідомлення ідеї єдності та неподільності держави  підготували та провели вінок єдності  «Від Карпат до Криму – Україна єдина»

В читальній залі була оформлена книжкова виставка «Україна: соборна, вільна, сильна». Користувачі та гості мали можливість ознайомитися з літературою про часи становлення України, як єдиної, соборної держави.

Протягом дня бажаючі могли переглянути  відеофільм «День Соборності: як об’єдналися дві частини України». Глядачі могли обговорити події тих часів, поділитися думками та враженнями.

В цей важкий для нашої країни час, коли українцям знову приходиться боротися за свою єдність, захищати цілісність і суверенітет рідної країни, ми маємо надію, що надана інформація допоможе виявити найщиріші почуття любові і поваги до своєї держави.