Українська кухня створювалась протягом багатьох віків, тому вона в певній мірі відбиває не тільки історичний розвиток українського народу, його звичаї і смаки, а й соціальні умови, вплив сусідніх культурних традицій, природні особливості, в яких перебував народ в процесі свого історичного розвитку.

«Хітова українська кухня» - під такою назвою у бібліотеці-філії №8, що на «Шкільному» пройшов день бібліографії.

Програма дня задовольнила всіх, адже включала різноманітні заходи: презентацію книжкової виставки «Як смакує Україна?», на якій представлені літературні матеріали про багатство та розмаїття української традиційної кухні.

Перегляд  періодичних видань на кулінарну тематику «Україна кулінарна», який знайомив з сучасними рецептами страв з усіх куточків нашої країни.

Бібліографічний  огляд «Смакуй українське!», під час якого в спілкуванні з читачами бібліотекарі обговорювали, як традиційні українські страви, так і різноманітні сімейні варіації  відомих наїдків.

Гурман-калейдоскоп «Українська кухня - з давнини до сучасності» заінтригував гостей чим можуть здивувати, як традиційні  так і сучасні страви областей України.

Протягом дня наші читачі знайомилися з довідково-бібліографічним апаратом бібліотеки, поглиблювали та розвивали уміння та навички, необхідні для ефективної роботи з бібліографічною інформацією; навчалися орієнтуватися в масивах інформаційних ресурсів.