Парламентарі та комітети, стратегії розвитку держави та соціальна політика, бюджет та голосування - на перший погляд складні речі, до яких звичайні громадяни не мають відношення, а молодим людям взагалі є нецікавими.

Ну що ж, руйнуємо стереотипи разом з молоддю. Адже саме завдяки включеності, активності, бажанню розвивати соціальну сферу курсанти Донецького державного університету внутрішніх справ будували стратегію розвитку Країни Гідності на 5 років.

Хоча країна вигадана, але парламентарі виважено та обдумано підходили до рішень, обґрунтовуючи кожну обрану картку. Саме від цього залежало, як будуть реалізовуватися соціальні права громадян (право на медицину, освіту, працю, житло та інше).

Враження учасників та учасниць після гри:

"Завдяки грі зрозуміла, що не все так просто, як здається на перший погляд. Адже думаєш, що хіба складно в державі зробити елементарні речі для комфортного життя людей, а виявляється дуже непросто, особливо якщо маєш обмежений ресурс"

"У роботі в комітеті ми дискутували, який напрямок краще обрати, і він нам здавався найбільш оптимальним. А потім його не підтримували інші учасники і стало зрозуміло, що так і на рівні країни виникають труднощі в реалізації тих чи інших прав"

Найбільше та найгарячіше молодь обговорювала оплату праці, соціальні виплати при народженні дитини та безкоштовну освіту. І можна з впевненістю сказати, що мета ігрофікаційного заходу була досягнута, адже учасники та учасниці більше дізналися про соціальні права людини, зв'язок із соціальною політикою, захист прав людини та як держава впливає на забезпечення прав своїх громадян.

Гру проводили - Вікторія Поліщук та Тетяна Рощик, спеціалістки відділу інноваційно-методичної роботи МЦБС міста Кропивницького у чудовому просторі безпеки «Krop:hub Кропивницький»

***

Симуляційна гра «Країна гідності» проводиться МЦБС міста Кропивницького та відбувається в рамках проєкту «Громадський хаб Амбасадори безпеки» , що втілюється ГО Агенція сталого розвитку "Хмарочос" за підтримки Канадсько-українського проєкту розвитку поліції (CUPDP) коштом уряду Канади через Міністерство закордонних справ Канади.