1 жовтня відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН.

Цій даті був присвячений вечір спілкування, що пройшов в бібліотеці-філії №2. В військовий  час  надзвичайно важливою є психологічна підтримка  населення, а особливо, коли мова заходить про читачів особливої категорії – інвалідів та людей похилого віку. Милосердя, увага та  тепле слово і піклування оточуючих ніколи не будуть зайвими. Бібліотекар читального залу  розповіла присутнім про техніку психологічної підтримки під час війни від психолога Оксани Береславської.   Під час проведення заходу читачі  вчилися як боротися зі стресом і ознайомились з практичними вправами по техніці нормалізації дихання під час стресу та отримали поради, як додати сил жити під час війни. Присутні ділилися своїми прикладами подолання стресу  і розповідали, що їм додає життєвої енергії.

Увазі присутніх було представлено бібліомікс «Година корисної поради» та огляд літератури «Роки людині до лиця». Звучали зворушливі рядки української лірики «Хай теплою буде осінь життя»  про людську осінь, яка, як і природа, буває різною.

Бібліотекарі побажали відвідувачам вечора, мабуть найголовнішого зараз, це миру та перемоги України, безпеки та здоров’я.