Блікфанг у перекладі з німецької – «зупини погляд», саме тому бібліотекарі центральної міської бібліотеки ім. В. Панченка запропонували своїм користувачам зупинити свої погляди на рідній Кропивниччині.

Розповіді бібліотекаря про незамерзаюче озеро Берестувате – найбільшу загадку Чорного лісу; Мильгунівський курган «Лита Могила»; казкові скелі Лозуватки; Урочище Каскади; ландшафтний заказник Урочище Шумок біля Бобринця; загадкові менгіри – Межові камені у Компаніївському районі; ландшафтний заказник «Монастирище», який ще називають «Український Стоунхендж»; найдовшу в Європі вузькоколійку у Гайвороні та багато інших цікавих місцин - для багатьох стали справжнім відкриттям.

Книжкова виставка, на якій були представлені видання про туристичні перлини нашого краю, доповнила розповідь.

Про парові та водяні млини нашого краю, будівлі яких ще й досить збереглись, присутні дізнались, переглянувши відеопрезентацію.

На зупинці, присвяченій Кіровоградщині мистецькій, із задоволенням ознайомились з архітекторами, художниками, які формували обличчя наших міст.

Пройшлися літературними стежками, побували на Хуторі Надія та інших місцях, пов’язаних  із письменниками-земляками.

Користувачі переглянули слайд презентацію «Місто-сюрприз», присвячену дню народження нашого міста, створену як українською, так і англійською мовами.

Дякуємо Богові що у нас є така неймовірна країна і неймовірна Кіровоградщина – регіон, повз який багато людей проїжджають, не відаючи, що тут є безліч загадкових місць, отже відкривайте свою Батьківщину!