Під такою назвою пройшов День краєзнавства у бібліотеці-філії №8, присвячений Дню міста Кропивницького. Захід проводився у двох локаціях:  в приміщенні бібліотеки та за її межами.

Основною метою Дня, як завжди, була популяризація краєзнавчої літератури, поглиблення знань з історії та культури рідного краю, утвердження національної самосвідомості.

З краєзнавчою літературою цього дня знайомила  книжкова виставка «Рідне місто моє, ти наснагу даєш…».

Інформаційна пам’ятка «Кропивницький музейний» зацікавила музейних  поціновувачів.

Відеопрогулянка «Вулиці Кіровограда: Велика Перспективна», стала цікавою екскурсією архітектурними перлинами вулиці, яка бере свій початок від фортеці Святої Єлисавети.

Індивідуальні консультації біля каталогів та картотек бібліотеки на тему «Як знайти літературу по краєзнавству» задовольняли самих вимогливих користувачів.

Бібліотекарі протягом Дня краєзнавства запрошували учасників заходів більше читати, у т. ч. краєзнавчу літературу, частіше відвідувати бібліотеку, щоб бути ерудованими, знати, на якій землі живемо і вміти розповісти про свій край.

Краєзнавчий мікс «Любіть своє місто», який пройшов на свіжому повітрі, довів, що наші діти люблять і знають край, в якому живуть.

Всі,  хто відвідав бібліотеку в цей день, дійшли висновку, що по-справжньому щасливою є та людина, яка знає та цінує своє рідне коріння.