Бібліотекарі філії №18 запропонували користувачам долучитись до знайомства з краєзнавчою літературою, поглибити знання з історії та культури рідного краю. У читальному залі оформили книжкову виставку «Мій рідний край у центрі України», з тематичними підбірками «Місто чудове, місто старовинне» та «Кропивницький мистецький». Протягом дня  запрошували читачів до краєзнавчої лотереї «Від Єлисаветграду – до Кропивницького».

Родзинкою Дня стало вручення грамот «Юні таланти нашого міста» – дітям – декламаторам, художникам, тік-токерам – співакам і танцюристам, майстрам ужиткового мистецтва. Кожен отримав солодкий приз і подяку від бібліотекарів за активну мистецьку позицію та побажання розвивати свої здібності!

Живий інтерес користувачів бібліотеки викликала слайд-бесіда «Кропивницький туристичний» та знайомство «Літературною скарбницею нашого краю», на якій представлено нові книги письменників-краян. Кожен учасник заходу отримав інформаційні буклети «Видатні постаті нашого міста» та «Кропивницький туристичний».

Бібліотекарі запрошують читачів більше читати, особливо краєзнавчу літературу, частіше відвідувати бібліотеку, щоб бути ерудованими, знати, на якій землі живемо і вміти розповісти про свій край.