Любити рідний край –  означає берегти кожну його вулицю, двір, хату, деревце. Любити рідний край  – означає шанувати старших,  зберігати його історію.

До дня міста Кропивницького колектив бібліотеки-філії №10 запросив завітати своїх користувачів  на урок - панораму  «Рідна вулиця моя».  Учасники заходу познайомитись з  історією  родини Луньових,  яка жила і живе поряд з нами багато років. Багатьох членів цієї родини опалила Друга світова війна, але вони витримали,  різними шляхами повернулися додому і поєднали свої долі. Це родина Героя  Павла Федоровича Луньова. Він пройшов бойовий шлях від Сталінграда до Берліна. Мав сім поранень. Крім звання Героя, нагороджений чотирма орденами і багатьма медалями. Головна вулиця,  на якій знаходиться бібліотека 10, Завадівська гімназія, носить його ім’я.

Всі відвідувачі бібліотеки були в захваті від виставки «Світлини родини Луньових».  А за допомогою слайд-презентації «Історія родини Луньових»,  бібліотекарі розповіли гостям про життєвий шлях,  героїзм  земляка Павла Луньова та історію його родини від найстаршого покоління  до наймолодшого.   Юні користувачі читали вірші про рідний край, вулицю. А на закінчення  заходу, бібліотечні працівники побажали  завадівцям  натхнення, щастя, добробуту, любові  в їх родинах та миру на рідній землі!

Шануймо пам’ять наших предків – вони лишили нам багато цінностей,  якими  тепер користуємось і які ми повинні доповнити і збагатити.

https://www.youtube.com/watch?v=hSKF4NBQSVE