Мова – духовний скарб нації, без своєї мови та рідної культури немає народу. Це не просто засіб людського спілкування, а те, що живе в наших серцях та перше, що засвоюється дитиною і залишається з нею на все життя.

З метою підтримки, вивчення, розвитку рідної мови,  колектив бібліотеки - філії №8 для своїх користувачів  підготував пізнавальне асорті «Магія рідного слова» .

У читальній залі була експонована книжкова виставка  « Мова – ДНК нації», на якій представлена література , що розкриває красу і велич рідної мови.

На свіжому повітрі, для жителів мікрорайону, працівники бібліотеки проводили мовну ігротеку «Магія рідного слова» : учасники розшифровували ребуси у конкурсі «Мовна скарбничка», змагалися у вікторині  «У світі цікавих слів і висловів», відгадували загадки .

Діти з цікавістю займалися аплікаціями та розмальовками казкових героїв в майстер - класах «Казка завжди поруч». На інтерактивній  дошці «Українська мова – це…» кожен міг написати, що сьогодні в цей важкий воєнний час, для нього є рідна мова.

Всі заходи  були підпорядковані єдиній меті: шанувати, розвивати українське слово, дбати про красу і багатство української мови, адже сьогодні мова – це зброя, це те що об’єднує націю, надихає її на боротьбу з ворогом.