Уже четвертий місяць Україна живе в умовах повномасштабної війни, можливо, наразі не той час, щоб говорити про проблеми екології, але якщо зараз ми не продовжимо підтримувати свідоме споживання, прибирання, то потім може бути пізно. В Україні маленький відсоток людей дійсно сортують відходи, дехто не знає, з чого почати, дехто не розуміє важливість цього процесу. Найперша та найважливіша причина для сортування сміття – зменшення шкідливого впливу на навколишнє середовище. Саме про це йшлося під час заходу, який відбувся 26 травня у центральній міській бібліотеці імені Володимира Панченка. Бібліотекарі підготували вікторину «Екологічний ерудиціон», гру «Роздільне сортування сміття», огляд книг, представлених на виставці «Життя в стилі Еко».

Виставка «Не спішіть викидати…» познайомила користувачів зі словом «апсайклінг», що в перекладі означає «перетворення відходів на нові речі», та наочно показала, як можна дати друге життя речам.

На завершення заходу присутні переглянули відеоролики «Сортування сміття» та «Апсайклінг», а екологічна настільна гра «Еко-Мемо» закріпила отримані знання.