Важливим напрямком освіти дітей, про який часто забувають, є виховання фінансової грамотності. Легко освоїти досить непросту тему можна через цікаві ігри, серед яких настільна фінансово економічна гра українського розробника Сергія Вожжова «Лісові комерсанти».

Саме в ролях «Лісових комерсантів» читачі бібліотеки-філії №19 МЦБС міста Кропивницького опановували ази фінансової грамотності. Діти отримали стартовий капітал, могли інвестувати та продавати, рахували податки, намагалися отримати вигоду, читали вірші, робили руханку та допомагали один одному у складних ситуаціях.

Окрім цього, гра «Лісові комерсанти» навчає усному математичному рахунку, пробуджує бажання швидко читати, дозволяє швидше навчитись множенню, діленню, розуміти дробові числа, розвиває підприємницькі та лідерські навички, вміння комунікувати та взаємодіяти в команді.

Гра проходила в рамках проєкту «Інкубатор», який започаткувала Агенція сталого розвитку "Хмарочос" та Міська централізована бібліотечна система міста Кропивницького, метою якого є знайомство дітей, підлітків та молоді з основами фінансової грамотності, розвиток підприємницьких навичок та лідерства, роботи в команді.