День Героїв  України -  це день пам’яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України. Це свято величі духу українських вояків  - борців за волю України та є символом незборимості української нації. Бібліотека-філія №2 м. Кропивницького теж долучилися до відзначення цієї дати.

В День Героїв бібліотекар читального залу провела для відвідувачів книгозбірні історичний нарис «Українці – нація героїв». Присутні дізналися про історію відзначення цього свята, згадали героїв, які в усі часи виборювали волю України , переглянули документальний фільм «Добровольці Божої чоти» та послухали огляд книжкової виставки «Українці-нація героїв». Книги, представлені на виставці, знайомлять відвідувачів з подіями та людьми, які дали яскраві приклади героїзму лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН. Окремим розділом на виставці представлені матеріали про героїв новітніх, тих, які сьогодні віддають свої життя за соборність та незалежність нашої Батьківщини.

Ми  пам’ятаємо всіх героїв, які віддали життя за наше майбутнє. Хай пам’ять про усіх невинно вбитих згуртує нас, додасть сили, мудрості, наснаги для зміцнення своєї держави.
Вічна пам'ять всім борцям за волю України.