22 травня - 161 річниця від Дня Перепоховання Тараса Григоровича Шевченка. 20 травня для користувачів центральної міської бібліотеки імені В. Панченка була проведена слайд-презентація про долю відомого поета, про історичну подію – перевезення праху Тараса Шевченка з Петербурга на батьківщину та перепоховання його на Чернечій горі у Каневі. Присутні відповідали на питання вікторини «Чи знаємо ми творчість Т.Г. Шевченка». Разом пригадали десять найголовніших заповідей поета.

Бібліотекарі провели огляд літератури з книжкової виставки. До речі, портрет Тараса Григоровича, представлений на виставці, вишила і подарувала бібліотеці наша читачка. Серед видань є щойно отримана книга відомого кропивницького дослідника, краєзнавця, мистецтвознавця Володимира Боська «Історичний календар Кіровоградщини. Люди. Події. Факти. 2022 рік». Автор у своєму календарі пише про найзагадковіший прижиттєвий портрет Тараса Шевченка з факсимільним підписом поета, який зберігається у Музеї мистецтв нашого міста.

Щоб поринути у безмежний світ Тарасового слова, бібліотекарі і читачі провели  голосні читання «Почитаймо разом Кобзаря», адже його вірші завжди актуальні.

Зараз, коли ворог знищує нашу землю, наш народ, ми звертаємось до творчості Тараса Шевченка, його слова надихають боротись з ворогами. «Нема на світі України, немає другого Дніпра» — тепер не просто поетичні рядки. Зараз вони набувають іншого значення - ми готові битися за нашу країну, бо вона — найкраща. Усе буде Україна!