21 листопада – знаковий день у новітній історії нашої держави - День Гідності та Свободи. Працівники бібліотеки-філії №4 під час проведення години гідності «Україна. Майдан. Шлях до свободи» нагадали присутнім, що саме цього дня у 2013 році розпочалися перші акції протесту української громадськості у відповідь на рішення колишньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки  до підписання угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Учасники дискусії, ініційованої працівниками бібліотеки, обговорили яким чином змінилося світосприйняття українців після Майдану і що може  очікувати на Україну в майбутньому. Запропоновані до перегляду відеофайли подій Революції Гідності продемонстрували, як бурхливо і драматично розгорталися події на Майдані: від мирних зібрань студентів – до масових мітингів, палаючих шин, «коктейлів Молотова» та бруківки в руках протестувальників.

Бібліотекар читальної зали провела огляд книжкової виставки-меседжу «Майдан нашої свободи», матеріали якої відображають  події тих днів. Сотні тисяч українців об’єднало прагнення правди, яка була основою державного суспільного життя. Народ повстав проти брехні, корупції, наруги над волею людей і вкотре виграв цю битву, адже нікому не вдається нас зломити, якщо ми об’єднані єдиною метою.