19 жовтня 2021року у бібліотеці-філії №2 м. Кропивницького для учнів ЦВПУ ім. Миколи Федоровського проведено майстерню з виготовлення  флікерів в рамках проєкту “Амбасадори безпеки”, що втілюється за підтримки Канадсько-українського проєкту розвитку поліції (CUPDP) коштом уряду Канади через Міністерство закордонних справ Канади + у партнерстві з Агенцією сталого розвитку "Хмарочос" та Управлінням патрульної поліції у Кіровоградській області.

Під час проведення майстер-класу бібліотекар розповіла про важливість носіння  на собі пішоходами та велосипедистами світловідбивних елементів, які роблять видимими пішоходів та велосипедистів у темряві до 200 метрів.

Учні виготовляли світловідбивні брелки за допомогою якісної сертифікованої плівки у формі лапки відомого котика Інжира. Це популярний в Україні персонаж, який популяризує читання, українську музику і книги. Його ілюстраторка - Олена Павлова. Такі веселі флікери до вподоби молоді, вона залюбки чіпляє їх на свої рюкзаки,чого і прагнуть організатори проекту. Тому будьте котиками-носіть флікери!