Працівники бібліотек МЦБС міста Кропивницького вперше завітали до оновленої бібліотеки-філії №7, яка влітку цього року відкрила свої двері в мікрорайоні Нової Балашівки.

На базі філії працівники відділу Інноваційно-методичної роботи провели «Толоку креативних ідей», де разом з учасниками шукали відповіді на питання: Чи можна навчитися креативності та чим вона відрізняється від творчості? Що таке дизайн-мислення і для чого воно в бібліотеці? Як якісно рекламувати послуги бібліотеки у новому мікрорайоні для залучення читачів?

Під час толоки учасники познайомилися з методологією «дизайн-мислення», її основними принципами та етапами, визначали як можна використовувати цю методологію для вирішення викликів, з якими зазвичай стикаються бібліотеки.

У форматі світового кафе визначали, що необхідно для створення бібліотечного бренду в мікрорайоні. Працювали в трьох напрямках: креативні заходи, реклама бібліотеки та візуальна привабливість. Напрацювали довгий список ідей, які можна далі брати в роботу бібліотекам.

Після короткої перерви учасники толоки одразу почали роботу в секціях. Працівники бібліотек розділилися на три групи, які працювали над дієвими методами залучення читача в бібліотеку, візуальною привабливістю бібліотеки через виставкову діяльність та бібліотечними заходами для різних категорій користувачів.

Це певне продовження світового кафе, адже для виконання практичного завдання учасники використовували попередні напрацювання. У кожній групі бібліотекарі працювали під кураторством досвідчених колег, які знайомили з власним досвідом та давали дієві поради.

Результатом заходу стали: розроблена програма заходу, який бібліотека-філія №7 проведе у грудні 2021 року, патріотична виставка «Від козаків до кіборгів» та буклет з інформацією про послуги, які надає філія №7, «Бібліотека інформує».