8 травня – День пам’яті та примирення. Сумна і важлива дата, яка має нагадати всім нам про необхідність збереження миру на планеті та недопустимість війни. На честь цього визначного дня у нашій країні проводитимуться тематичні заходи, основна мета яких – показати українцям, наскільки важливо пам’ятати минуле.

До цієї дати у бібліотеці сімейного читання №18 представлена книжково-предметну виставку «Пам’ятаємо…Вшановуємо…Славимо!».

Користувачі можуть переглянути добірку книг, у яких представлені героїчні, бойові сторінки історії життя українського народу в боротьбі за свободу. Вони допоможуть розкрити масштабність великого подвигу у Другій світовій війні.

Сьогодні серед нас усе менше очевидців фронтових 1941–1945-х років. Молодь найчастіше про події лихоліття дізнається з документальних чи художніх фільмів, тематичних передач. Тому так важливо приділити хоч трішки увагу тим, для котрих війна стала частинкою їхньої біографії.

«…Бо без пам`яті про тих, хто приніс нам довгоочікувану перемогу, відстоявши мир на землі, не може бути щасливого майбутнього».