Зробити бібліотеку максимально доступною для користувача, навчити орієнтуватися у потоці інформації, допомогти у освоєнні цифрових навичок, сприяти підвищенню інформаційної грамотності відвідувачів, підвищити соціальну роль читання, популяризувати діяльність бібліотеки, мали на меті працівники філії №4 під час проведення дня інформації «Бібліотека. Книга. Інтернет».

Протягом дня відвідувачі взяли участь у опитуванні «Книга, яка мене вразила», книжковому дайвінгу «Три причини почитати: корисно, цікаво, потрібно!» та познайомилися з книжковими новинками. Бібліотекарі проводили для охочих заняття з інформаційної та медіаграмотності, приділивши особливу увагу питанням цифрової безпеки, заохочували до проходження навчальних онлайнових курсів на популярних освітніх платформах.

Користувачі дізналися як відрізнити достовірну інформацію від фейкової, як скористатися онлайновими адміністративними послугами на сайтах державних органів та спеціальних служб тощо.

Поєднуючи використання традиційних бібліотечних та нових інформаційних технологій, бібліотека позиціонує себе як сучасний інформаційно-ресурсний центр для культурного та інтелектуального дозвілля, творчості і комунікації місцевої громади. Завітайте до бібліотеки і переконайтеся у цьому самі!