Історія знає чимало видатних і талановитих людей, що зробили значний внесок у розвиток науки, мистецтва, літератури, політики, моди … Для знайомства читачів з життям відомих особистостей, була створена виставка-експозиція «Класна класика».

Один з розділів «Видатні українці» презентує книжки присвячені  людям, які вплинули на Україну  та світ своїми вчинками, працею, думками, відкриттями та дослідами. Серія книжок «Видатні українці» розповідає про життя величних людей, які змінили світ на краще й подарували нам геніальні ідеї та винаходи. А з нагоди Дня народження Лесі Українки особливу увагу було приділено висвітленню і ознайомленню читачів з життям та творчістю видатної поетеси, її мужністю перед обличчям долі, життєвим та творчим подвигом цієї тендітної дівчини.

Наші дорослі досягнення ґрунтуються на дитячих спогадах та мріях. І саме тому у розділі «Життя видатних дітей» презентовані історії геніального дитинства геніальних людей.

А на полиці «Світові генії» представлена серія книжок «Видатні особистості», які є бестселерами та здобули номінацію у всеукраїнському рейтингу «Книжка року 2017». Із цих історій дитина дізнається, що завдяки наполегливій праці, вірі у себе та бажанню принести щось корисне у світ, можливо досягти будь-якої мети.

«Існує достатньо світла для тих, хто хоче бачити, і достатньо темряви для тих, хто не хоче», – стверджує Блез Паскаль.