Будь-яка держава в процесі свого становлення й розвитку так чи інакше стикається з мовним питанням. І, як правило, рано чи пізно надає перевагу єдиній державній, тобто офіційній мові. Ця необхідність випливає із самої природи держави, з її суті й призначення. Адже держава, принаймні, сучасна цивілізована, покликана не тільки забезпечувати захист населення певної території від зовнішніх посягань і підтримувати внутрішній порядок у країні.

З метою підтримки, вивчення, розвитку української мови та до Дня рідної мови бібліотека-філія №7 провела бібліомарафон «Читай українською».

На заході панувала атмосфера літературних новинок, цікавих порад та приємних вражень від рекомендованого літературного арсеналу для читання і духовного зростання. Юнаки були активні, згуртовані та змогли проявити свої знання про українських письменників. Юні читачі висловили свою позицію, що твори українських письменників вчать любити читати, вчитуватися, захоплюватися читанням, любити українські книжки та все українське!!!

Наприкінці заходу бібліотекарі звернули увагу присутніх на книжково-ілюстративну виставку «Веселка рідної мови», на якій експонувалися кращі зразки української літератури.