Бібліотекарі філії №19 створили для своїх читачів книжкову тематичну виставку «Кожна епоха має свого героя». Виставка присвячена відомим українцям, що віддали своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, тим  хто боронить її й сьогодні до останнього подиху, хто своїм прикладом довів, що наша країна найкраща в світі і нею треба пишатися.

Розділ «Із минулого у сьогодення» повертає нас у давні часи та розповідають про історичні події, що стали ключовими і вирішальними в подальшому розвитку всієї Київської Русі.

А розділом «Лицарі українських степів» бібліотекарі хотіли пригадати  про славне козацьке минуле , яке надзвичайно багате подіями і героями.

Про тих хто навічно пішов з життя, хто заради  справедливості  й перемоги пожертвував собою розповідає розділ «Ми повернімося».

Кожен час має своє покликання і своїх героїв, а наш обов’язок – пам’ятати. Незримий історичний та енергетичний зв’язок існує, є очевидним між видатними діячами українського визвольного руху княжої та козацької доби, часів української революції та Другої Світової війни, часів відродження української державності і Героями Майдану, воїнів-захисників українського Донбасу. Всі вони без винятку полягли за Україну, полягли за наше майбутнє, полягли за всіх нас.

Останній розділ виставки − «Незалежна Україна». Прагнення ба­чити свою країну вільною дало сили підняти Україну з руїн. Завдяки небайдужості до майбутнього, завдяки розумінню, принциповості й надзвичайній напо­легливості у відстоюванні права на власний вибір в Україні утвердилося громадянське суспільство, відродилося національне самоусвідомлення.