26 липня громадськість України відзначила 140-річчя від дня народження  українського прозаїка, драматурга, політика, громадського діяча, художника Володимира Кириловича Винниченка.

Літературна спадщина  Володимира Винниченка −  золотий фонд України. Він − автор першого українського фантастичного роману «Сонячна машина». Також його перу належать багато оповідань, драматичних та публіцистичних творів. Один з небагатьох, хто в надзвичайно складній суспільній ситуації мав власну позицію, своє бачення політичних перспектив, орієнтирів та засобів досягнення головної мети – здобуття державності українського народу.

З нагоди свята в бібліотеці-філії № 4 підготовлено  виставку-перегляд «Грані таланту Володимира Винниченка». До уваги відвідувачів представлені видання художніх творів письменника, книги, присвячені його політичній та громадській діяльності. Запропонована література дасть змогу читачам відкрити для себе Володимира Винниченка як непересічну історичну постать та неординарного письменника.