Міська централізована бібліотечна система міста Кропивницького стала учасницею проєкту "Твори культуру: бібліотечні інноваційні послуги", що реалізується ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Європейського Союзу (програма Дім Європи). Партнери проєкту: Публічні бібліотеки м. Орхус (Данія) та Білоруська бібліотечна асоціація.

Вікторія Поліщук (завідувачка відділом інноваційно-методичної робити МЦБС міста Кропивницького) разом з іншими учасниками пройдуть навчання за участю датських та українських тренерів.

За результатами навчання кожен бібліотекар-учасник розробить для своєї бібліотеці нову інноваційну послугу для розвитку креативних індустрій та презентує її на ХІ Львівському міжнародному бібліотечному форумі.

Основна мета проєкту – навчити бібліотекарів з України та Білорусі створювати інноваційні бібліотечні послуги, які розвиватимуть культурні та творчі індустрії цих країн, з використанням спеціальної методології «Дизайн-мислення для бібліотек». Ця методологія була розроблена Публічною бібліотекою м. Чикаго (США) та Публічними бібліотеками м. Орхуса (Данія) за підтримки Фонду Білла та Мелінди Гейтс. Ця методологія була розроблена Публічною бібліотекою м. Чикаго (США) та Публічними бібліотеками м. Орхуса (Данія) за підтримки Фонду Білла та Мелінди Гейтс.