Як воно бути жінкою зараз, 50 років чи 100 років тому? Що насправді означає Міжнародній жіночий день та якою ціною жінки отримали право голосу, право на навчання та самореалізацію? І хто зараз є носієм гендерних стереотипів - чоловіки чи вже ж більше самі жінки? Ці питання складні і знайти на них відповіді не так просто.

А от антидискримінаційна гра «Бути жінкою» зовсім не складна і дуже цікава!

Майстрині гри Анна Ліщина та Ірина Ткаченко провели для бібліотечного клубу «Bookлідер», який діє у МЦБС міста Кропивницького, захопливу ігрофікацію, яка покликана через ігрову форму пропрацювати стереотипи щодо ролі жінок у суспільстві та показати способи протидії дискримінації. А також ознайомили із сучасними ігрофікаційними розробками, які, зокрема, використовує команда Агенції сталого розвитку «Хмарочос» та можливості їх використання у бібліотечній роботі.

У кожної учасниці гри була своя ігрова роль, – героїня із певними характеристиками та ресурсами. Рухаючись полем, кожна намагалася зібрати найбільшу кількість ресурсів, аби досягти своїх особистих цілей. У процесі вони стикалися з різними життєвими ситуаціями, які могли як допомогти їх персонажкам у досягненні мети (позитивні ситуації), так і завадити цьому (стереотипи).

У заході взяла участь Оксана Білоброва (начальник відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Кіровоградській області), яка допомагала учасницям розібратися з правовою стороною дискримінації та роз'яснювала, як за законом потрібно діяти в тих чи інших ситуаціях.