Бібліотека №5 разом з Кущівською гімназією приєднались до Програми підвищення безпекової культури пішоходів та велосипедистів «Будь видимим». Бібліотекарі  провели майстерню з виготовлення флікерів та розповіли про обов’язкове носіння світловідбивних елементів для пішоходів у європейських країнах. Українці, як відповідальні громадяни, мають теж стати законослухняними пішоходами. За порадами бібліотекарів діти навчилися виготовляти флікери зі спеціального  матеріалу, який надала компанія Пластикс-Україна.

Дітлахи одразу ж закріпили флікери на одязі і сумках та пообіцяли розповісти рідним і одноліткам про безпеку пересування по дорогах у вечірній час.

Наші читачі тепер забезпечені світловідбивними елементами!

Бібліотека-філія для дітей №13 приєдналась до Марафону безпеки, в рамках Програми Будь видимим / Be visible. З метою удосконалення знань з безпеки на дорогах, для групи продовженого дня ЗОШ № 14 була проведена творча майстерня з виготовлення флікерів. Під час майстер-класу бібліотекарі розповіли та показали дітям, що  флікер – це значок або наліпка, що відбиває світло. Чому флікери потрібно носити на одязі чи рюкзаку.  Обговорили з дітьми обов’язки і права пішоходів, дотримання правил дорожнього руху, та наголосили, що світловідбиваючі елементи можуть запобігти наїзду на дитину, адже з ним вона помітніша в темну пору доби.