В бібліотеці-філії №2, на вулиці Космонавта Попова, відбулася хюге-вечірка за книгою Міка Вікінга "Маленька книга хюге. Як жити добре по-данськи". ЇЇ учасниками були члени юнацького клубу «КЛюЧ», практикуючий психолог Оксана Клименченко  та бібліотекарі.

Слово «хюге» данського походження і означає цілий спектр позитивних емоцій і відчуттів − умиротворення, добробут, затишок, спокій, радість. Для найкрутішого в світі «хюге» неодмінно потрібен холод, краще навіть сльота або сніжна заметіль, а ще місце (бажано з дахом і стінами) з каміном, безліччю свічок, з пледами, подушками, а також з печивом і пирогами.

В затишній атмосфері, за чашкою чаю та кави присутні знайомились з книжкою про щастя, переглянувши відеорецензію на  книгу, а відео «10 цікавих фактів про Данію» познайомило з країною, де живуть найщасливіші люди в світі.

Кожен народ має свої секрети, ключові цінності, звідти і випливає їх розуміння щастя. Відбулося жваве спілкування з психологом Оксаною Клименченко. Оксана Анатоліївна ділилась рецептами щастя, які здатні змінити життя на краще.

Бібліотекарі представили книжкову виставку «Рецепти щастя. Протипоказань немає»,  де розташовані книги, періодичні видання про данське «хюге», шведське «лагом», познайомили з рекомендаційно-бібліографічним списком «Ковточок щастя, або все буде Хюге» та провели «дегустацію книг» скандинавських письменників.

Всім присутнім запропонували сфотографуватись в хюге фото-зоні та побажали звичайних задоволень в житті, затишної і «хюгешної» будь-якої пори року!