Мова — це історія народу, його світогляд. Мова – великий дар природи, і в кожного народу вона своя.

21 лютого увесь світ відзначає свято своєї рідної мови. Це свято унікальне. Винятковість його в тому, що воно є і спільним, і водночас вузько родинним для людей, яких об’єднала спільна історична доля.

Щоб привернути увагу до знання української мови в бібліотеці-філії для дітей № 13 було підготовлено та проведено мовознавчу вікторину «Зачарує серце мова українська».

Спочатку учням 7-го класу ЗОШ № 20 бібліотекар розповіла про історію свята, особливості його відзначення не тільки в усьому світі а й в Україні. Перегляд відеоролика про цікаві факти української мови показав читачам  красу та багатограність української мови. Жваво та весело діти відповідали на питання мовознавчої вікторини. Разом згадували вислови відомих людей про мову. За допомогою  словників перевіряли швидкість мислення, підбирали синоніми до поданих слів, пригадували слова до складу яких входить по дві букви а. Неабияку цікавість викликав конкурс ребусів, користувачам потрібно було відгатати твори відомих український письменників.

Після закінчення заходу всі присутні мали змогу ознайомитись з тематичною викладкою літератури, яка допоможе удосконалити знання рідної мови.