11 лютого 2020 року в рамках Дня безпечного Інтернету, що відзначається в більш ніж ста країнах, в бібліотеці для дітей № 13 відбулася бесіда «Безпечний інтернет для дітей». Читачам був запропонований тест Кимберлі Янга на виявлення рівня інтернет-залежності й за результатами тестування отримали рекомендації.

Бібліотекарі розповіли про віруси, платні повідомлення, шахрайство, спам, нав'язливу рекламу. Серед загроз були названі втрата контролю часу, залежність, відхід від реальності. Фізичному здоров’ю може шкодити неправильна позиція під час роботи за комп’ютером, відсутність перерв і зарядки для очей.

Переглянувши презентацію “10 золотих правил безпеки в он лайні”, користувачі визначилися зі способами попередження негативного впливу Інтернету на себе, близьких і друзів. Також матеріали презентації навчили критично ставитись до реклами, відстежувати бажання здійснювати непотрібні покупки та грати в платні ігри, зменшити особисту інформацію й фотографії в соціальних мережах.

Знайомство з книжковою викладкою «Інтернет – друг, Інтернет – ворог». показало, що таке ввічливість он лайн, які знання та навички потрібно мати, щоб уникнути ризиків під час користування мережею.