У  Міжнародний день дитячої книги був організований масштабний «Читай- фест у Кіровоградській МЦБС». Вийшовши за рамки звичайного, бібліотеки призначили зустріч шанувальникам книги на площі біля міської ради міста Кіровограда.

Учасники акції з прапорами, різнобарвними кульками, рекламними щитами бібліотек та плакатами привертали увагу городян, викликаючи радісні усмішки і подив. Багато хто з захватом запитував, що відбувається. Бібліотекарі пропонували всім читати разом, роздаючи афішки, листівки, рекламки і закладки.

Увагу присутніх привертав різнокольоровий банер.

Під час заходу звучала інформація про бібліотеки, про книжкове свято. Молодь лунко вимовляла бібліотечні кричалки, де популяризується книга  і читання: «Бібліосупер! Бібліоклас! Найкраща бібліотека у нас» , «Читати – це  круто, читати – це клас! Читати корисно у будь-який час».

Книга об’єднала понад 400 користувачів - дорослих і дітей, всіх, хто любить читання, творчість, спілкування.

Зі словами привітання до учасників та гостей фестивалю звернулися С.О. Колодяжний ─ заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради та берегиня бібліотек міста, директор Кіровоградської МЦБС ─ С.І. Тимків.

Для шанувальників книги було організовано незабутнє шоу: виступи найталановитіших аматорських колективів, письменників-земляків, а також найяскравіші номери від учасників фабрики читацьких талантів «Крок до успіху». Учасники виступали у чотирьох номінаціях: «Літературна творчість», «Художня декламація», «Музика», «Хореографія».

Діти, переодягнені у літературних героїв, взяли участь у флешмобі «Книга єднає».

Багато вигадки і фантазії вносять  в свою роботу бібліотекарі Кіровоградської МЦБС. «Читай- фест  2015» - найкраще тому підтвердження!

Ми не звикли, що велика кількість людей, присутніх разом, асоціюється з бібліотекою, книгою, читанням. Але досвід  показує, що тепер потрібно змінювати форми роботи, робити їх оригінальними, цікавими, доступними, сучасними. Усе для того, щоб зацікавити і запросити  малочитаючу  молодь у бібліотеки, підняти авторитет книгозбірень. Акція на підтримку читання не залишилася непоміченою, схвальні відгуки надходять організаторам і від колег, і від читачів, і від городян, що стали свідками незвичного  свята.

Наш перший «Читай-фест» закінчився запуском в небо різнобарвних повітряних кульок з написами улюблених книжок.