Велосипед люблять усі. Людина, яка його винайшла, мала б отримати Нобелівську премію.

При бібліотеці - філії №14 працює клуб "Юний спортсмен".

Учасники клубу взяли участь у бібліотечному велоквесті, присвяченому перемозі п’яти бібліотек - філій Кіровоградської МЦБС в V раунді програми "Бібліоміст". Мета акції: об'єднати бібліотекарів, читачів, любителів книг і велосипедів, рекламувати досягнення кіровоградських бібліотекарів у програмі "Бібліоміст", популяризувати здоровий спосіб життя серед молоді. Ідея запозичена у польських колег, які проводять бібліотечні веломарафони, починаючи з 2010 року. А ось бібліотечний велоквест - ідея власна

Ця велика рекламна акція пройшла 16 травня 2013 року. Координатором заходу став наш системний адміністратор. А бібліотекарі філії №14 Олеся Тесцова і Оксана Лісницька приєдналися до спортсменів і пройшли з ними весь нелегкий маршрут.

Учасники велоквесту отримали мапу квестової зони із відміченими пунктами-зупинками.

Учасники на старті.

 

Біля філії №18 сімейного читання на спортсменів вже чекають.

 

Наступна зупинка велоквесту біля центральної бібліотеки для дітей.

 

Дитяча філія №19 вразила великою кількістю вболівальників

 

Вітання від юних прихильників.

 

Подарунки від депутата.

 

А так зустрічають читачі філії №2 імені І.Тобілевича.

Далі учасники квесту повинні відповісти на низку запитань, пов'язаних з літературним краєзнавством, та виконати окремі завдання від координаторів-бібліотекарів.

Наприклад, потрібно було назвати ім’я керівника, режисера і першого актора українського реалістичного професійного театру М. Кропивницького. Біля театру, що носить його ім’я - наступна зупинка учасників велоквесту.

Одним із найвидатніших драматургів, вихованих на спадщині театру Кропивницького, вважається уродженець нашого краю Володимир Винниченко. Правильно назвавши його ім’я, велоквестівці прямують до педагогічного університету і роблять зупинку біля пам’ятника письменнику.

Фіналом цієї велопригоди стала зупинка біля центральної міської бібліотеки, де під веселу музику з кульками і усмішками спортсменів зустрічали читачі,бібліотекарі та представник програми"Бібліоміст".

Природно, така оригінальна і видовищна акція не могла не зацікавити ЗМІ! Усе фіксували журналісти "Вечірньої газети", медіапорталу "Акули пера", кореспонденти телеканалу "TTV".

Чудовий настрій, командний дух і хороші велосипеди були надійними супутниками учасників квесту, а ясна сонячна погода зарядила енергією і позитивним настроєм!

Бібліоквест пройшов весело, спортивно, креативно!

Директор і методист задоволені!