(Звучать фанфари)

Ведуча 1.Пані та панове!

Ведуча 2.Леді і джентльмени!

Ведуча 1.Мадам і месьє!

Ведуча 2.Сеньйори і сеньйорити!

Ведуча 1.Дорогі товариші!

Ведуча 2.Бібліомани і бібліоманки!

Ведуча 1.Вітаємо всіх щиро на відкритті літнього читального залу!! Життя без книг неможливе, а отже, неможливе і без бібліотек. Вся історія розвитку людського розуму пов'язана з бібліотеками. І це зовсім не спокійна історія! За книги билися, їх спалювали, втрачали, знаходили в товщі похованих часом міст, рятували від ворожої навали як найдорожче.

Ведуча 2. Сьогоднішня бібліотека, на щастя, здається втіленням тиші, спокою і порядку. Як і в усі часи, вона служить людям і знаходить своїх вдячних читачів. Таких, наприклад, які відвідують бібліотеки МЦБС міста Кропивницького. Наші оплески в вашу честь!

Ведуча 1. Слово для відкриття надається заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Паливоді Андрію Анатолійовичу.

Ведуча 2 Дякуємо Вам за добрі побажання. Слово надається начальнику управління  культури і туризму Кіровоградської міської ради Назарець Анні Федорівні.

Ведуча 1. Проект «Інноваційні послуги громаді» започатковано Міською централізованою бібліотечною системою міста Кропивницького з метою розширення бібліотечних послуг, наближення їх безпосередньо до жителів, розвиток соціального партнерства, створення бібліотеки під відкритим небом.

Ведуча 2.Задум спрямований на вирішення соціальної проблеми: згуртування громади, надання жителям міста майданчика для спілкування з владою,  створення громадського простору, де жителі міста зможуть сховатися влітку від спеки, посидіти з улюбленою книгою на свіжому повітрі чи обговорити якісь новини; залучення нечитаючого населення до бібліотеки.

Ведуча 1.До вирішення цих завдань задіяні всі бібліотеки МЦБС та соціальні партнери.

Ми прагнемо створити простір не тільки для відпочинку, але і для діалогу з владою та спільних дій, де головну роль відведено комунікації.

Ведуча 2.Проект передбачає створення публічного простору загальною площею 150 квадратних метрів з зоною WI-FI, ігровою зоною та безпосередньо літнім читальним залом. Він буде працювати для всіх, надавати послуги безкоштовно. Люди з фізичними обмеженнями не будуть мати жодних перешкод: ні бордюрів, ні сходинок.

Ведуча 1.Сьогодні на  святі присутні наші вірні друзі–читачі.

До вашої уваги танець у виконанні Поліни Руденко

А зараз до слова запрошуємо майбутніх другокласників


Книжки я люблю читати
Й добре знаю, де їх брати.
В нашім місті недалеко
Гарна є бібліотека.
Кожний день туди ходжу
Й довго-довготам сиджу.
Сторінки перегортаю,
Із захопленням читаю.
Тут журнал цікавий дуже,
Тут велика картотека.
Дуже раджу, любий друже,
Завітай в бібліотеку!
Адже, щоб розумним стати
Треба більше нам  читати.
Книжка тебе буде вчить,
Як на цьому світі жить.


Ведуча 2. Для наших маленьких читачів ми підготували ігри на асфальті. Тепер біля бібліотеки можна пострибати, пройти ігрові локації… Покажіть нам, дорослим, як ви вмієте швидко рухатись.

(Звучить руханка)

(Діти проходять ігрові поля). Дякуємо! Молодці!

Ведуча 1. При центральній міській бібліотеці працює клуб за інтересами 3-Д.Слово керівнику клубу Оксані Монзалевській

(Презентація робіт членів клубу)

Ведуча 2. В центральній міській бібліотеці працює також Студія англійської мови «Англомани та англоманія». Діти та дорослі навчаються в ній безкоштовно. Свої знання іноземної мови покажуть наймолодші учасники студії.(Виступ)

Ведуча 1. Сподіваємося, що відкриття літнього читального залу сприятиме підвищенню комфорту проживання людей та якості їхнього відпочинку,  створення умов для спілкування та зближення мешканців мікрорайону, спільного проведення ними дозвілля, , цікавого відпочинку дітей та підлітків.

Ведуча 2. Приходьте до нас, читайте книжки на свіжому повітрі, грайте в настільні ігри, приводьте своїх дітей, онуків. Нехай і для них бібліотека стане улюбленим місцем відпочинку і проведення дозвілля.

Ведуча1. Одного разу дитячу письменницю Астрід Ліндгрен запитали, чи є майбутнє у книги? Ліндгрен відповіла «З таким же успіхом можна запитати: чи є майбутнє у хліба? У троянди, у дитячої пісеньки, у травневого дощу? Краще запитати: чи є майбутнє у людини? Якщо воно є у людини, воно є і у книги ... І скільки б не вигадували різноманітної техніки, для багатьох книги так само потрібні, як хліб і сіль ».

Ведуча 2.Читайте! І нехай у вашому житті не буде жодного дня, коли б ви не прочитали хоч однієї сторінки з нової книги!

(Фінальна пісня)